Home Biografie Nieuws Uitslagen Foto's LinksARCHIEF 2006

 

Programma

29 december 2006
20 oktober 2006
17 september 2006
 2 september 2006
11 juli 2006
 8 juli 2006 
 3 juli 2006
26 juni 2006
21 juni 2006
31 mei 2006 
18 mei 2006 
16 mei 2006
9 mei 2006
5 april 2006
16 maart 2006
06 maart 2006
27 februari 2006
18 februari 2006 

Jening derde op NK Achtervolging
Jenning naar Löwik-wielerploeg
Jenning wint criterium Erm
Jenning wint Omloop van Trynwâlden
Jenning beëindigt Norsk Sykkelfestival als vijfde
Jenning wint tijdrit Norsk Sykkelfestival
Solo naar zege in De Wilp
Jenning maakt eigen verwachtingen op NK niet waar
Tegenvallend NK tijdrijden
Sterke laatste dag in Tour de Gironde
Derde tijdrittitel District Noord
Sterk optreden in Ureterp
Terug in competitie na ziekte
Jenning met nationale selectie naar Ronde van Vlaanderen
Rustig weekeinde
Jenning toont lef
Jenning vierde in trainingsklassieker Dalen
Ploegpresentatie officiële start wielerseizoen Jenning

 

Jenning derde op NK Achtervolging

ALKMAAR – Jenning is in Alkmaar tijdens het Nederlands kampioenschap baanwielrennen derde geworden op het onderdeel achtervolging. In de strijd om de derde en vierde plaats versloeg hij Sipke Zijlstra uit Burgum met vier seconden. Niki Terpstra (Krommenie) werd Nederlands kampioen met een nieuw baanrecord. Terpstra versloeg in de finale Eelke van der Wal (Holwerd) met negen seconden.

Vanaf september is Jenning zich in Alkmaar al aan het toeleggen op het baanwielrennen. Twee tot drie maal per week trainde hij er, samen met de nationale baanselectie van bondscoach Peter Pieters. Dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Vol vertrouwen heeft Jenning naar het kampioenschap toegeleefd. "Tijdens de trainingen kon ik qua inhoud goed meekomen met de selectieleden. Ik had daardoor wel een beetje verwacht dat ik hoog kon eindigen."

In de kwalificatie ronden miste Jenning op een paar tienden van een seconde de tweede tijd. Anders had hij de finale rit tegen Niki Terpstra mogen rijden. Met zijn derde tijd moest Jenning het in de ‘kleine finale’ nu opnemen tegen Sipke Zijlstra. Een paar jaar geleden was Zijlstra duidelijk de baas over Jenning. Nu waren de rollen omgekeerd. Zijlstra nam wel de leiding, maar gaandeweg de rit kwam Jenning beter in zijn ritme en finishte met vier seconden voorsprong in 4.37.75. "Sipke viel de laatste kilometer stil. Ik kon nog versnellen en over hem heen komen", was de simpele verklaring van Jenning over zijn zege.

Door zijn sterke optreden heeft bondscoach Peter Pieters hem uitgenodigd voor een trainingskamp in Los Angeles. Daar wordt half januari een wereldbeker wedstrijd gehouden. Wellicht krijgt Jenning er startgelegenheid.
Een plaats in de nationale achtervolgingsploeg is ook binnen handbereik gekomen. Jenning heeft daarvoor zeker ambities. "Ik wil me nu zodanig manifesteren, dat ze niet meer om me heen kunnen."


Jenning naar Löwik-wielerploeg

FRANEKER - Jenning heeft een nieuwe ploeg. Voor volgend seizoen heeft hij een overeenkomst gesloten met het continental Team Löwik Meubelen uit Vriezenveen.

Jenning is blij dat hij volgend jaar weer op topniveau kan fietsen. "Ik wil graag voor de Löwik ploeg rijden. Het is een gerenommeerde ploeg die veel mogelijkheden biedt om me verder te ontwikkelen."
Eind september ontstond het eerste contact met de Löwik -ploeg. Na een gesprek met de nieuwe ploegleiders bij Löwik, Herman Snoeijink en Sjoerd Koster (Leeuwarden), was Jenning er gauw uit. "Snoeijink en Koster gaven me veel vertrouwen. Zij waren vooral onderde indruk van de overmacht waarmee ik een aantal wedstrijden had gewonnen. Volgens hen moet er nog meer inzitten."
Op 4 en 5 november heeft Jenning al het eerste trainingsweekeinde met de nieuwe Löwik ploeg.

Begin september kreeg Jenning te horen dat zijn huidige ploeg Cyclingteam Jo Piels in 2007 niet verder met hem wilde. De ploegleiding wilde het accent meer leggen op de neo-amateurs. Die status heeft Jenning volgend seizoen niet meer. Hij moest daardoor op zoek naar een nieuwe ploeg.
Jenning boekte het afgelopen seizoen vijf overwinningen in het Piels-tricot.                                           top


Jenning wint criterium Erm

ERM – Jenning heeft zaterdag 16 september de 25ste wielerronde van Erm op zijn naam geschreven. Na tachtig kilometer versloeg hij twee Duitse opponenten in de eindsprint. Het is voor Jenning de vijfde zege van het seizoen.

Jenning stond in Erm getergd aan de start. Vlak voor de wedstrijd had ploegleider Rijk Vink hem verteld, dat er voor volgend seizoen geen plaats meer voor hem is in de Jo Piels-wielerploeg. De ploegleiding wil met de komst van de nieuwe ploegleider Han Vaanhold het accent meer op Neo-amateurs leggen. Die status heeft Jenning volgend seizoen niet meer. "Ik wilde ze wel eens laten zien hoe hard ik kon fietsen" was zijn motivatie.


bron foto: www.wsvemmen.nl 

Nadat de eerste schermutselingen geen resultaat hadden opgeleverd, demarreerde Jenning na ongeveer een half uur. Hij kreeg de Duitse renners Herman Sinnegen en Christoph Haxsen mee. Vooral de 42-jarige Sinnegen trok er hard aan, maar niet hard genoeg om Sierd Steigenga (Exmorra) en Leon van Leusen (Wezep) aan te laten sluiten. Dit vijftal zette het peloton op een ronde. Daaruit is het oorspronkelijke drietal opnieuw weggesprongen. In de slotfase probeerden beide Duitsers Jenning af te matten door beurtelings te demarreren. Jenning gaf geen krimp. "Ik voelde me sterk en kon alles weerstaan. Ik zat steeds direct aan hun wiel." In de laatste bocht ging het bijna nog mis. Jenning kon met moeite de bocht houden. Het gevolg was dat hij als laatste aan de sprint begon. Maar vlak voor de finish had hij Sinnigen te pakken. Met een nipte voorsprong van tien centimeter ging Jenning als eerste over de streep. Het voelde als een zoete wraak op zijn ploegleider.Jenning in Erm op de hoogste trede van het podium, met links Herman Sinnegen (2e) en rechts Christov Haxsen (3e).
                                                                                                                         
top


Jenning wint Omloop van Trynwâlden

GIEKERK – Jenning heeft zaterdag 2 september de vijfde Omloop van de Trynwâlden voor Eliterenners en Beloften gewonnen. Na honderd kilometer kwam hij solo over de finish.

Jenning reed de gehele wedstrijd oplettend en zeer aanvallend. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van tien renners. Jenning zat daar ook bij. Hij werd vergezeld door onder anderen Marco Bos (Roden), zijn ploeggenoot uit het Cyclingteam Jo Piels. Uit deze vroege kopgroep splitste zich een nieuwe kopgroep van vier renners af. Ook daarin was Jenning met zijn ploegmaat Bos aanwezig. Hun overmacht speelden ze in de slotfase prima uit. In de laatste ronde ontsnapte Jening uit de kopgroep. Pas na de finish zag hij zijn vluchtmakkers terug. Het zegegebaar had Jenning toen al gemaakt.

Bos maakte het feest voor de Piels-formatie kompleet door de sprint van het achtervolgende trio te winnen.


Jenning beëindigt Norsk Sykkelfestival als vijfde

LAERDAL – Jenning heeft de vijfdaagse etappewedstrijd Norsk Sykkelfestival als vijfde afgesloten. Na zijn winst in de tijdrit op zaterdagmorgen volgde later die dag nog een elfde plaats in het criterium van Laerdal. In de afsluitende klassieker Laerdal Grand Prix eindigde Huizenga zondag als vijftigste. Zijn ploeggenoot Lieuwe Westra uit Mûnein won het Norsk Sykkelfestival

Jenning ziet met een goed gevoel op de Noorse vijfdaagse terug. "Het is een mooie week geweest met een prachtige overwinning in de tijdrit. Elke dag was ik goed." Toch was hij niet helemaal tevreden. Zijn ploeggenoot Lieuwe Westra stond vanaf de eerste etappe hoog in het klassement. Dat heeft Jenning zelf een paar maal een betere klassering gekost, omdat hij zich in dienst van Westra opstelde, al deed hij dat zonder morren. "In de klimtijdrit had ik op het podium kunnen staan. Ik was te lang bij Westra gebleven, waardoor ik laat de achtervolging inzette. Ik kwam daardoor net te kort voor het podium."

In de afsluitende klassieker Laerdal Grand Prix over 156 kilometer moest nog gestreden worden voor de eindzege van Westra. Jenning heeft daar een groot aandeel in gehad. Hij zorgde er voor dat een kopgroep met vier gevaarlijke concurrenten voor de eindzege werd teruggepakt. In de finale ging het bijna nog mis. Westra werd vijfde, genoeg voor de eindzege. Maar Jenning kreeg in de voorbereiding naar die eindsprint een zwieper. "Daardoor kwam ik in contact met een medestrijder en dat leverde mij een gebroken spaak en een geblokkeerd wiel op." Met een achterstand van bijna twee minuten kwam hij als vijftigste binnen. Dat betekende geen punten voor het klassement. Maar Jenning had in de voorgaande etappes voldoende punten verzameld om toch nog op een fraaie vijfde plaats in het eindklassement te eindigen. 


Jenning wint tijdrit Norsk Sykkelfestival

LAERDAL – In het Noorse Laerdal heeft Jenning zaterdag 8 juli de individuele tijdrit over tien kilometer gewonnen. Het betrof het eerste deel van de vierde etappe in de vijfdaagse wielerwedstrijd "Norsk Sykkelfestival". Jenning klom door zijn zege naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Jenning toont in Noorwegen goed in vorm te zijn. Tijdrijden is zijn specialiteit en dat heeft hij zaterdag weer eens laten zien. Met een gemiddelde van bijna vijftig kilometer per uur raffelde hij de tien kilometer af. Met 12 minuten en 59 seconden bleef hij als enige onder de 13 minuten. Zijn voorsprong op de nummer twee, de Noor Greg Saw, bedroeg 8 seconden. De Nederlander John Schouten werd derde op 19 seconden.

 

           Jenning Huizenga op de hoogste trede in Laerdal.
           (Bron foto: www.sykkelekspressen.no)

Jenning rijdt in Noorwegen als gastrenner van de stichting "Diamant van het Noorden". Op het laatste moment is hij als invaller aan de ploeg toegevoegd. Het is een gouden greep gebleken, want Jenning rijdt in de tot nu toe verreden etappes steeds in de top tien.

In de eerste etappe, een klassieker van Fagernes naar Laerdal over 150 kilometer, werd hij zevende in een kopgroep van negen renners. Zijn ploeggenoot Lieuwe Westra won, mede dankzij prima werk van Jenning.
Het criterium van Laerdal over 60 kilometer sloot Jenning als tiende af. Vrijdag werd hij fraai vijfde in een klimkoers over 40 kilometer.                                                                                                                top


Solo naar zege in De Wilp

De Wilp - In de eerste etappe van de zesdaagse van het Noordenveld Westerkwartier heeft Jenning weer eens laten zien waar zijn kracht als wielrenner ligt. Zaterdag 1 juli reed hij in De Wilp solo naar de zege. Zo haalde hij zijn gram op een voor zijn doen matige 29ste plaats in de proloog.

Na de eerste etappe bezette Jenning de derde plaats in het algemeen klassement en de derde plaats in het sprintklassement. Die posities heeft hij in de tweede etappe niet verdedigd. Jenning werd plotseling door de Stichting Diamant van het Noorden uitgenodigd voor deelname aan het Norsk Sykkelfestival, een meerdaagse etappewedstrijd in Noorwegen.


Jenning maakt eigen verwachtingen op NK niet waar

MAASTRICHT – Voor de tweede maal binnen een week heeft Jenning  zich op een Nederlands kampioenschap gemanifesteerd. Dinsdag had hij in Oudenbosch het NK tijdrijden gereden, zaterdag 24 juni stond in de omgeving van Maastricht het NK op de weg voor Beloften op het programma. Op het heuvelachtige parkoers kon Jenning goed uit de voeten. Na 158 kilometer was een achttiende plaats zijn deel.

Het Nederlands wegkampioenschap wielrennen was na een aantal jaren Rotterdam weer terug in Limburg. De heuvelachtige omgeving geeft een kampioenschap toch meer aanzien. In de omgeving van Maastricht was een parkoers uitgezet van ruim elf kilometer. Daarin waren twee klimmetjes opgenomen, de Sint Pietersberg en de Wolderberg. Voor de Beloften stond 158 kilometer op het programma.

Jenning had er voor de start alle vertrouwen in. Het parkoers was hem op het lijf geschreven. Hij had zich voorgenomen zoveel mogelijk voorin te rijden, maar wel op reserve om zo in de laatste ronden nog macht over te hebben.
Wellicht tastte hij daardoor juist op de beslissende momenten mis. De eerste serieuze kopgroep ontstond op een moment dat Jenning net iets te ver van de voorste linies verwijderd was. "Ik reed steeds in het voorste gelid sterk naar boven. Toen de beslissende kopgroep ontstond was ik net iets te ver weg. Op het smalle gedeelte van de Pietersberg kon ik niet inhalen. Daardoor kon ik er niet meer bijkomen."

In de finale overkwam hem dat opnieuw. "Een paar ronden voor het einde gaf ik op de Pietersberg goed gas. Daardoor kwamen we met ongeveer twintig renners los. In de laatste ronde kon ik op het smalle klimmetje weer niet aanhaken toen een aantal renners wegsprongen. Daardoor miste ik een hoge klassering, mogelijk bij de eerste tien." Jenning won nog wel de sprint van zijn groep. Daardoor werd hij achttiende. Met die uitslag was hij niet tevreden. "Met een achttiende plaats verbaas ik mezelf niet meer. Het is redelijk, meer niet. Voor mijn gevoel had er meer in gezeten."

De overwinning ging naar Kai Reus. Een dubbelslag, want dinsdag won hij ook al het kampioenschap tijdrijden. De eerste zes plaatsen werden bezet door renners van de Rabobank ploeg.                                         top


Tegenvallend NK tijdrijden

OUDENBOSCH – Jenning is dinsdag 20 juni als veertiende geëindigd bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor Beloften. In Oudenbosch kwam hij na 34,8 kilometer 2 minuten en 47 seconden tekort op winnaar Kai Reus.

Als tijdritspecialist had Jenning tijdens zijn laatste kampioenschap bij de Beloften op een top-tien klassering gerekend. Vorig jaar was hij nog negende geworden. Zijn overtuigende zege bij het noordelijk district kampioenschap, enkele weken geleden, had Jenning voldoende vertrouwen gegeven. Het kwam er nu niet uit.

Na twee ronden van 17,4 kilometer finishte Jenning als veertiende in 46 minuten en 39.36 seconden, goed voor een gemiddelde snelheid van bijna 45 kilometer per uur. "Dat viel tegen. Ik had er echt meer van verwacht. Maar het lastige, bochtige parkoers in de kern van Oudenbosch was ook niet echt in mijn voordeel", was Jennings teleurgestelde reactie na afloop.

Raborenner Kai Reus won in 43.51.73, voor Lars Boom (44.02.20) en Niki Terpstra (44.11.34). Er zijn 28 renners geklasseerd.                                                                                                                         top


Sterke laatste dag in Tour de Gironde

FRANEKER - Van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei heeft Jenning in Frankrijk de vierdaagse etappewedstrijd Tour de Gironde gereden. Vooral de laatste etappe heeft Jenning sterk gereden, al doet de 79ste plaats anders vermoeden. De gehele dag was hij in de frontlinies te vinden. In de slotfase moest hij het laten lopen en eindigde nog op ruim vijf minuten achterstand.

De eerste etappes kon Jenning zich behoorlijk handhaven. Elke dag voelde hij zich sterker worden. Ook de vele korte en steile klimmetjes kon hij goed verteren. De laatste dag wilde hij zich manifesteren. Dat is goed gelukt. In de beginfase van de slotetappe ontstond in eerste instantie een kopgroep van vijf renners. Jenning heeft zich daarbij gevoegd door een gat van veertig seconden alleen dicht te rijden. Later sloten nog vier renners aan. 

Deze kopgroep van tien heeft geruime tijd stand gehouden. Maar Jenning kon zijn aanvalsdrift die dag niet in toom houden. Hij ontsnapte uit de kopgroep. Hij hoopte op enige versterking en die kwam er. Eén renner zag ook wel heil in Jennings poging. Jenning had de pech dat die gevaarlijk was voor het klassement. Op vijftien kilometer voor de finish zijn ze alsnog door het peloton teruggepakt. Jenning heeft het daarna laten lopen en kwam op achterstand binnen.

Jenning keert met een goed gevoel terug uit deze Tour de Gironde. "Ik ben een stuk sterker geworden. Ik zie het als een goede investering voor de tweede helft van het seizoen."


Derde tijdrittitel District Noord

VEENDAM - Jenning is woensdagavond 17 mei in Veendam voor het derde achtereenvolgende jaar noordelijk kampioen tijdrijden geworden bij de Beloften. Hij legde de 21 kilometer af in 25 minuten en 21 seconden. Daarmee was Jenning de snelste renner van de avond. Hij was vijf seconden sneller dan Maint Berkenbosch uit Oldeberkoop, de kampioen bij de Elterenners.                                                                                                 top


Sterk optreden in Ureterp

URETERP – Het criteriumseizoen van Friesland voor Elite en Beloften is zaterdag 13 mei geopend in Ureterp. Jenning heeft zich daarin met een vijfde plaats goed gemanifesteerd.

Zeer vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van vijf renners. Halverwege de wedstrijd vond Jenning zich terug in een groep van zes achtervolgers. Die slaagde er niet in om de kopgroep te achterhalen, maar bleef het peloton wel voor.

Sierd Steigenga reed in de slotfase solo naar de overwinning. Uit de kopgroep was Lieuwe Westra door een valpartij teruggezakt naar de achtervolgers. Voor die achtervolgers was een vijfde plaats nu het hoogst haalbare.

In een massasprint is Jenning zelden van voren te vinden, maar in een kleine groep is hij nooit kansloos. Dat bewees hij in Ureterp door de sprint van de achtervolgers te winnen. Jenning werd daarmee knap vijfde.


Terug in competitie na ziekte

FRANEKER - Drie weken lang heeft Jenning competitie moeten missen. Een bacteriële infectie, bestreden met antibiotica, dwong hem rust te nemen. Het afgelopen weekeinde heeft hij zijn eerste wedstrijd weer volbracht. In de Omloop van de Alblasserwaard voor Beloften werd Jenning 45ste.

Ondanks de harde wind bleef het een vrij vlakke wedstrijd. In de beginfase was Jenning met een groep van ongeveer twintig renners weggereden. "Ik hoopte dat deze groep door de wind weg kon blijven, maar dat slaagde niet. Het was de gehele wedstrijd een kwestie van hollen en stilstaan, het was moeilijk weg te komen." Jenning mengde zich niet in de eindsprint en kwam als 45ste over de finish. Daar was hij tevreden mee. "Ik heb een week goed kunnen trainen en ben blij dat het conditioneel weer goed zit."

Drie weken geleden kwam Jenning ziek en koortsig terug uit Frankrijk. Een vorig jaar april in Frankrijk opgelopen bacteriële infectie was onvoldoende bestreden. Na een zware inspanning ontstonden steeds weer problemen met de luchtwegen. Antibiotica hebben hem er nu weer bovenop gebracht.

Deze problemen hebben de nodige consequenties gehad. Het optreden in de Ronde van Vlaanderen met de nationale beloftenploeg kon niet doorgaan. Gelukkig krijgt Jenning van bondscoach Van Kessel een herkansing.
Met zijn ploeg Cyclingteam Jo Piels start hij nu ook niet in Olympia’s Tour door Nederland van 13 – 21 mei. "Dat zou een mooie kans geweest zijn om me weer te presenteren. Jammer dat me die wordt ontnomen." Jenning rijdt nu van 25 –28 mei in Frankrijk de Tour de Gironde.                                                                         top


Jenning met nationale selectie naar Ronde van Vlaanderen

FRANEKER - Jenning is opgenomen in de nationale selectie die zondag 23 april deelneemt aan de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Aan de uitnodiging zijn ook twee trainingsdagen verbonden. Hij voelt zich zeer vereerd door de uitnodiging van bondscoach Egon van Kessel. "Het is een stuk waardering voor mijn presteren tot nu toe."

Het is wel te hopen dat zijn vorm dan beter is dan hij 1 april in de Hel van het Mergelland toonde. Door drukke werkzaamheden had hij weliswaar minder kunnen trainen, maar naar eigen zeggen reed hij "ver onder de maat".

Door de uitnodiging start Jenning niet in de Ronde van Zuid-Friesland op zaterdag 22 april.

Rustig weekeinde

FRANEKER - Ondanks twee wedstrijden heeft Jenning naar eigen zeggen een rustig weekeinde achter de rug. Zaterdag 11 maart reed hij voor De Friesche Leeuw de Ronde van Zuid-Holland voor Beloften. Zondag stond hij met het cyclingteam Jo Piels weer aan de tart van de Dorpenomloop van Rucphen.

De Ronde van Zuid-Holland is onder zware omstandigheden verreden. Harde wind en winterse buien maakten dat het peloton al snel in diverse stukken uiteen viel. Jenning zat aanvankelijk goed voorin. Doordat hij achter een valpartij kwam te zitten, verdween Jening uit de eerste groep. "Als je er eenmaal af raakte, kon je het vergeten. Ik heb de wedstrijd daarna rustig uitgereden." Dat leverde nog een 24ste plaats op.

Hoe anders waren de omstandigheden op zondag tijdens de Dorpenomloop van Rucphen. Er stond amper wind, waardoor het geen moeilijke wedstrijd is geweest. "Het leek meer op een toertocht dan op een koers." Bijna de gehele wedstrijd heeft een kopgroep van elf renners het wedstrijdbeeld bepaald. Jenning heeft nog met een groepje greprobeerd erbij te komen. Dat is mislukt. Pas in de slotfase werden de koplopers ingelopen. Jennings ploeggenoot Peter Woestenberg wist daarna met nog twee renners weg te springen en uiteindelijk te winnen. Jenning zelf eindigde in de grote groep op een 58ste plaats.                                                             top


Jenning toont lef

OOSTERHOUT - In het Brabantse land heeft Jenning zondag 5 maart de Omloop van de Houtse Linies voor Elite en Belofte renners gereden. In de eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg Cyclingteam Jo Piels is Jenning knap elfde geworden.

De eerste honderd kilometer heeft Jenning zich vrij rustig gehouden. Vanaf een afstand hield hij de frontlinies onder controle. "Het was net een jojo. De ene ontsnappingspoging volgde de andere op, maar geen enkele leidde tot een definitieve vluchtgroep."

Jenning was zelf de aanstichter van de definitieve ontsnapping. Hij demarreerde en reed enige tijd alleen aan de leiding. Fulco van Gulik en Alain van Katwijk sloten zich als eersten bij hem aan. Even later volgden nog twee renners. Dit vijftal reed dertig kilometer aan de leiding. Op het moment dat ze ingelopen dreigden te worden door een achtervolgende groep, demarreerde Van Katwijk op een kasseienstrook. "Van Katwijk was daar net iets explosiever. Ik heb nog even alleen geprobeerd bij hem te komen, maar dat is mislukt."

Uiteindelijk wisten nog vier renners bij Van Katwijk te komen. Marvin van der Pluijm (Hank) ging met de eer strijken. Roy Curvers (Haelen) en Fulco van Gulik (Baarle-Nassau) stonden naast hem op het podium. Jenning restte een sprint om de zevende plaats. Die sprint werd gewonnen door zijn enig overgebleven ploeggenoot Marco Bos (Zwolle). Jenning kwam als eerste Fries als elfde over de finish. Jenning was lichtelijk teleurgesteld. "Ik had graag gewonnen. Ik heb er voor gekoerst en lef getoond. Jammer dat het dan niet lukt."                        top


Jenning vierde in trainingsklassieker Dalen

DALEN - In de trainingsklassieker van Dalen is Jenning bij de Beloften als vierde geëindigd. Jenning was tevreden met die uitslag. Het is in elk geval een indicatie dat de vorm al heel behoorlijk is.

Jenning behoorde tot een kopgroep van vijftien renners. In de laatste ronde ontsnapten Marc Reef en Martin Slim. Jenning heeft met Albert Timmer en René Smalbrugge geprobeerd hen terug te halen. Dat lukte net niet. Ze kwamen tot op vijftig meter. In de sprint om de laatste podiumplaats kwam Jenning net iets te kort. Een vierde plaats werd zijn deel.

Jenning vindt dit resultaat een prima opsteker voor zondag 5 maart. Dan start hij in de Omloop van de Houtse Linies.                                                                                                                                     top


Ploegpresentatie officiële start wielerseizoen Jenning

FRANEKER – Vrijdag 17 februari is in de Witte Hoeve te Venray de Continentale ploeg "Cyclingteam Jo Piels" gepresenteerd. Daarmee is voor Jenning het wielerseizoen 2006 officieel begonnen.

In oktober 2005 heeft Jenning een overeenkomst gesloten met de APAC- ploeg. De ploegleiding is er in geslaagd met het bedrijf van Jo Piels een nieuwe hoofdsponsor aan te trekken. Na het opheffen van de ploeg Bert Story-Piels vond Jo Piels daarin een nieuwe uitdaging.

Ook voor Jenning is het een uitdaging voor deze ambitieuze ploeg te presteren. "Ik wil mooie wedstrijden winnen met de ploeg." Misschien krijgt hij de kans die ambitie waar te maken in zijn favoriete wedstrijd Hel van Voerendaal.

Aan de voorbereiding zal het niet liggen. In januari was hij al in het Spaanse Lloret de Mar te vinden. Met clubgenoten van LWV De Friesche Leeuw heeft hij daar zijn eerste trainingsstage van het seizoen gehad.

Begin februari is Jenning opnieuw naar Spanje afgereisd. Samen met enkele leden van het Cyclingteam Jo Piels heeft hij twee weken stevig getraind in de omgeving van El'Altet. Onder de rook van het vliegveld van Alicante aan de Costa Blanca heeft hij wekelijks ongeveer twintig uur getraind. 

Jenning traint op schema’s van zijn persoonlijk trainer Anne Harm Nauta van Topfysio uit Leeuwarden. "Op dit moment gaat het best goed." Jenning gaat positief en vol vertrouwen het nieuwe wielerseizoen tegemoet.   top